tisdag 15 augusti 2017

Kariega Game Reserve

Jag kände mig välkommen från första stund. Alla volontärerna här är supertrevliga och man känner sig som en i familjen med det samma.
Koordinatorn är jättekunnig och alla jobbar med honom som ett team.

Igår efter att koordinatorn plockat upp oss åkte vi med ett öppet fordon, typ jeep till volontärernas hus.
Under bilfärden fick vi se diverse djur och vår koordinator stannade då och då för att förklara och ge oss information om vad vi såg.

Blue wilderbeest

Zebra

Zebra

Blessbuck

Hippo

Hippos
 Vi smög i buskarna för att kunna få en bättre och närmare vy av flodhästarna som var i floden framför oss.




Vervet monkey

Vervet monkey med sina "blue balls"
Vervet monkey har blå testiklar och ju högre i rank apan är desto mer "lysande" intensiv blå har dem.
Om en apa sjunker i rank i gruppen bleknar färgen.

Skallen från en gnu (blue wilderbeest)

Blue wilderbeest

Ostrich (struts)

Giraff dricker vatten

Ser inte bekvämt ut

Stor antilop i bakgrunden, Eland.


Två waterbuck visar varandra vem som är boss.


Huset låg mitt ute i vilmarken, helt otroligt vackert med tät vegetation och runt huset löper ett staket, ca 2,5 meter högt. Det finns en liten trädkoja i ett av träden där man får klättra upp för att kolla på solnedgång om man vill. Dock måste man klättra ner omedelbart igen om en elefant närmar sig eftersom afrikanska elefanter kan bli väldigt aggressiva och om de hittar dig uppe i trädet vet vi inte riktigt hur de skulle reagera.

I huset bor vi nu 8 volontärer och jag delar sovrum och badrum med två av dem.
Vi har vatten draget till huset men de rekommenderar att vi inte dricker det. I stället har de en tunna med regnvatten och det vattnet funkar alldeles utmärkt som dricksvatten och det vattnet kan vi också koka i vattenkokaren så det funkar till våra varma vattenpåsar som vi lägger i sängen om natten.
Huset har ingen värme men vi har en öppen spis som värmer upp hyfsat bra, åtminstone rummet där den är om man ser till att alla dörrar är stängde till andra rum. Isoleringen är inget att hurra för, fram åt natten blir det ganska kallt.
När det kommer till duscharna så finns det varmvatten så det räcker för alla, men om man är fler personer som duschar samtidigt minskar trycket på vattnet och det blir nästan omöjligt att duscha. Så efter en dag med hårt arbete får man kommunicera med varandra och komma överens om i vilken ordning man kan duscha.

Hårt arbete kan vara som till exempel vad vi gjorde idag. Efter en förmiddag med "game drive" åka ut och monitora djuren, skriva upp detaljer om dem, vad de gör, hur många, koordinater osv osv så begav vi oss ut i buschen med spadar och släggor för att gräva upp växter.
Idag grävde vi upp Aloe Vera träd och bar dem till jeepen, lassade och körde till volontärernas hus. Där grävde vi hål och planterade dem i trädgården. 
Så detta var mest för utsmyckning av huset eftersom det är nyrenoverat och det ser lite tråkigt ut utan växterna som försvann med alla maskiner som körde runt och förstörde gräsmattan.
Och så är Aloe Vera är bra växt att ha nära till hands.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar