onsdag 5 juli 2017

Ingen bra resdag

Varning för gnällinlägg...  ;)

I söndags var det dags för mig att flyga till Sverige och dagen innan var jag så trött så jag orkade inte packa som jag planerat,  utan jag ställde klockan tidigt och la mig för att sova i stället.  

På morgonen räckte inte riktigt de knappt två timmarna till så efter att jag duschat och ätit frukost blev jag stressad och slängde ner lite allt möjligt i resväskan.  
Men jag tror jag fått med allt jag kan tänkas behöva i sommar och säkert en hel del annat. 

Bussen jag planerat att ta till tågstationen missade jag med två minuter.  Stående vid hållplatsen ser jag buss nummer 1 närma sig och försökte snabbt klura ut om den möjligen kunde köra mot tågstationen. 
Jag kommer fram till att det borde den göra eftersom jag vet att den går till en hållplats i närheten.  Jag hade fel.  Så det fick bli en promenad från hållplatsen före tågstationens.  Detta gjorde att jag blev lite sen till tåget och när jag kliver ut på perrongen märker jag att tåget är påväg att åka eftersom jag ser dörrarna stänga sig och jag hör det där pysande ljudet. 
Men jag springer mot tåget och jag hinner precis kliva på innan det börjar rulla.  Phu... 

När det var dags att byta tåg i Vilnius och det nya tåget öppnar sina dörrar blir hag stående stirrande in i tåget en stund,  jag funderar på hur sjutton jag ska få in min tunga stora resväska uppför de där trapporna upp på tåget.  När man stod där nere kändes de som om de var flera meter upp. 
Efter lite strulande,  några försök senare fick jag hjälp av en man som satt på tåget. Och då gick det bättre. 

Väl på flyplatsen var det problem vid incheckning eftersom min biljett var en biljett som jag ombokat från en gammal. 
Så där tog det en hel del tid.  
Till slut fungerar det och jag kommer utan problem genom säkerhetskontrollen.  
Jag går till subway för att köpa en Kaffe Latte,  men den smakade tyvärr bara vatten. 

Boarding startar och alla springer iväg till gaten och köar,  då passar jag på att göra ett toalett besök och köpa lite vatten i kiosken. 
När jag kommer till gaten var det jättekort kö och jag får gå på med en gång,  perfekt! 

Jag kommer på planet och när ser jag att en gubbe tagit min sittplats.  Jag ber honom flytta på sig och sedan slår jag mig ner.  Brevid mig sitter en man som var dubbelt så stor som jag så jag fick försöka krympa ihop och bli så liten som möjligt. Att han också lät som om han hade lungproblem och luktade svampinfektion gjorde inte saken bättre. 

Men men...  Det positiva är att det är en kort flygresa och snart är jag hemma hos mor så jag kan slappna av. 








1 kommentar: