onsdag 19 juli 2017

Lugn dag

Idag skulle det bli regn och krafriga stormbyar så flera av de saker vi vill se och göra var stängda/inställda.
Inga båtturer gick så det gick inte att ta sig ut till Robben Island, som vi hade tänkt.
Robben Island är ön där president Nielsen Mandela satt fängslad i många år. Numer är det inte ett fängelse utan en populär turistattraktion. Guiderna som visar runt är alla tidigare fångar på fängelset och de kan berätta och beskriva hur det var att sitta fängslade på ön.
Resten av veckan är redan fullbokad och det finns inga möjligheter för oss att åka till ön. Men vi har mycket annat spännande på gång, så vi är inte bittra. 

Idag höll vi oss i stället nära hotellet och gick strandpromenaden, testade strandbaren på hotellet och jag fick chansen att testa lite olika inställningar på min kamera! Toppen!





Latte


Hotellets chickenwrap var riktigt goda

Min "lunch"

Ginger and white chocolate springrolls with nutella ice cream.

Tafelberget/table mountain i bakgrunden, täckt av moln

Tafelberget / Table mountain

Zoomade in en fågel som flög runt ovanför oss

På kvällen tog vi en av de gratis trasfer som hotellet ordnar till stora shoppingcenter i stan. Jisses vilket stort och fint shoppingcenter, det såg ut som ett palats på utsidan och stor fina vita pelare och massa detaljer på insidan. Där blev det middag och sedan transfer tillbaka till hotellet. 

I morgon ska det också regna, så då har vi valt att göra en dagstrip med privat chaufför till olka sevärdheter söderut, till cape point. Det blir många timmar i bilen och små utflykter på vägen, det blir nog perfekt en sådan dag. :)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar