tisdag 13 december 2016

Gaudeamus Igitur

I lördags träffades vi hemma hos Elin och Leonie för att sjunga. 
Det blev lite blandat nytta med nöje.  Vi har nämligen en valfri uppgift i latin där vi kan sjunga en sång som då står för 5 % av vårt slutbetyg. Eftersom de flesta av oss redan klarat latinkursen med de poäng vi har så gör vi det mest för att det är en kul grej och för att hjälpa de som fortfarande inte samlat ihop nog med poäng för att klara latinen,  så de slipper stå och sjunga själva (eller säga sången som en dikt som man också kan göra om man vill) 
Sången -"Gaudeamus igitur" ("let us rejoice therefore") är den äldsta kända studentsången...  Och den skulle vi sjunga...  Haha, med många misstag och ännu fler skratt fick vi till slut till ett hyffsat resultat som vi ska presentera för läraren på torsdag. 



Denna veckan har jag också klarat av ett prov i Litauiska och ett i Botani och båda gick bra. 
Så nu sitter jag och pluggar inför nästa tenta som vi har i morgon,  Kemi. 
Jag håller alla tummar och tår att det ska gå bra på tentan även om det just nu känns ganska hopplöst.  Men läraren sa att denna tentan är svårare än den förra och om vi inte klarar den har vi chans att göra om den två dagar senare.  Så det är ju inte kört även om det skulle gå dåligt i morgon. 

Sen är det "bara" prov i Anatomi,  Latin,  Litauiska och IT att checka av denna veckan! 


Kemiplugg

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar