söndag 11 september 2016

Introduktionsveckor

Morgonsolen sett från vårt köksfönster :)
Dessa veckor har gått superfort!
Det har varit lungt på skolfronten med några enstaka föreläsningar och lektioner per dag. De handlar mest om hur allt funkar på skolan, tex regler vi måste följa, datasystemet, hur vi lånar böcker på biblioteket osv osv. Men det handlar också mycket om att förbereda oss för studentlivet, som kommer innebära en del stress och andra påfrestningar. Vi pratar om studieteknik och planering och massa annat intressant som jag tror kommer vara användbart framöver.

Vi hade en lektion som kallas "Team Building" och som gick ut på att vi skulle lära känna varandra och kunna vara avslappnade och naturliga i varandras sällskap.
Så det blev lite lekar där vi måste samarbeta och lekar där vi i princip bara förlöjligade oss själva ;)

Teambuilding lektion

Älskar denna bilden :P Leonie ser ut som om hon försöker döda någon med blicken och jag ser ut att dansa :P



Cepelinai (potato balls with meet inside)

I fredags hade vi en väldigt rolig "lektion". På schemat stod det att vi skulle mötas på en restaurang och lektionen hette "Traditional Lithuanian cuisine and folklore dances" ... Spännande :P

När vi kom till restaurangen bad de oss att tvätta händerna och ta på oss förkläden. När alla var redo visade de oss ett bord där det stod uppradat med olika ingredienser.
Så vår uppgift blev såklart att tillaga en traditionell litauisk maträtt som vi senare fick kalasa på.

Efter maten samlades vi på uteserveringen där det stod en grupp dansare klädda i folkdanskläder :)
Nu var det dags för oss att lära oss dansa!
Ca en timma senare, som bestått av ansiktsuttryck som sett ut som frågetecken och många skratt kunde vi nog klassa oss som proffs ;)
 Haha... Okej, kanske inte proffs. Men kämpat hade vi uppenbarligen gjort för alla var svettiga och utmattade när vi tackade för oss i slutet av lektionen :)

Utöver allt som har med skolan att göra så har vi också hunnit med "träff med våra mentors", ett par hemmafester hos olika studenter från tidigare år, BBQ och fester på nattklubb. Många deltog också på " Beer race" i helgen som verkade vara ett lyckat koncept ;)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar